вторник, 2 август 2011 г.

Тайнствената сила на Луната


http://www.flickr.com/photos/65315936@N00/сАстролозите смятат ,че по време на всяка фаза Луната влия по различен начин на хората-на поведението им ,на настроенията им и на взаимоотношенията помежду им.
  • НОВОЛУНИЕ
В първите му  дни луната не се вижда.Това става на всеки 28 дни от календара.Според гръцката митология тя пускала бесните си кучета на Земята и там се възцарявала пълна тъмнина и настъпвало царството на котките и злите сили.
Когато е новолуние сме склонни да се отдаваме на мечти и фантазии.Затова преценките ни за действителността не са много точни.Ако завържем запознанства ,преценката ни за новите приятели няма да е съвсем вярна защото ще сме склонни да преувеличаваме качествата и възможностите им ,да не виждаме недостатъците им.С каквото и да се захванем в този момент е твърде вероятно да не стигнем до края му.
                                                           
  • ФАЗА НА МЛАДА ЛУНА 

Тя настъпва след нощта на новолунието и продължава малко повече от 3 дена,след което минава пре 2 етапа-до първа и после до втора четвърт,общо 7 дни.Това е времето в което можем да планираме нещо ново.В този период фантазиите и мечтите за големи лични победи отстъпват място на реалността.В отношенията ни с другите се засилва съперничеството,съзнанието,конкуренцията.Нужно ни е да се изпълним с безгранична вяра в собствените си сили и възможности,за да имаме шанс да успеем в начинанията си.
       След втората четвърт Луната е наполовина изпълнена и поведението ни се променя отново.Обзема ни подозрение и мнителност,съмнение и недоверие.Идва страха от неизвестното или в нещо ,което не вярваме.
       Следва третата четвърт ,в която луната почти се е изпълнила,но има още път да извърви до пълния си кръг.сега се прокрадва недоверие между приятели и колеги,а споровете  могат да прерастнат в скандали.Надеждите рядко виждат реализация ,затова сме склонни да повярваме на това ,което стои тук и сега пред нас,което можем да пипнем и усетим.Повече вярваме на материалното и реалното отколкото на обещания и уверения.
  • ПЪЛНОЛУНИЕТО
То действа умопомрачително на хора с много изострена психика.Чувстваме се много нервни и възбудени.Мнозина не могат да заспят и будуват цяла нощ.Оплакват се ,че са неразположени,сприхави,унили,нямат сили да отстояват позициите си .Те остават просто смазани от магнитната сила ,която пълната луна им праща.

След като се изпълни и минат 3 дни луната започва да губи от своя кръг.Постепенно започва да ни олеква от напрежението,но пак ни притиска неосъзната тежест,като че  ли губим от силите си,затова само част от желанията ни ще се сбъднат.Тогава обаче разчитаме само на себе си..Наполовина изпразнената луна ни стимулира да изпълняваме целите си.
  • РАЗСЪБЛЕЧЕНА ДО ТРИ ЧЕТВЪРТИ ЛУНА

    Тогава луната се опитва да ни нашепва странни мисли и да ни влияе по един мистичен начин.Някой от нас започват да разбират неясното,да чувстват невидимото,да проникват в отвъдното и да си дават друг вид обяснения за случващото се с тях.Обземат ги философски настроения и стават по толерантни ,отстъпчиви и великодушни.
    Това продължава докато луната съвсем се скрие от небосклона.след това тя отново ще се появи с тънък сърп и ще започне отново с пълнта си сила да ни омайва и очарова.привлича,смазва,покорява,освобождава и вдъхновява за любов и творчество.
    Автор: Дарила Никова





    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Къде е на сметка?

    реклама