неделя, 26 юни 2011 г.

рецепти

Картофени кюфтета със сирене Размер на шрифта: A+ / нормален / A- PlovdivMedia - 
Картофени кюфтета със сирене От посочените продукти се получават 14-16 кюфтета. Подправки - пресен магданоз, чубрица и индийско орехче. Може да се заменят или допълнят със салвия, мащерка, розмарин или риган. Да се добави лют пипер и кимион. Продукти: 700 гр. Картофи; 200 гр. Сирене;1 яйце; 50 мл. прясно мляко; 1/2 връзка магданоз; 1 чаена лъжица сушена чубрица; щипка индийско орехче; сол и прясно смлян шарен пипер; галета за овалване; олио за пържене. Приготвяне: Картофите се сваряват и още топли се обелват. Намачкват се с преса за картофи. Към тях се добавят натрошеното сирене, прясното мляко, яйцето, нарязаният на ситно магданоз, чубрицата, индийското орехче, сол и пипер на вкус. Всички съставки се омесват добре. Оформят се 14-16 топки и се овалват в галета. Топките леко се сплескват между дланите. Не ги правя много тънки. Олиото се загрява добре. Кюфтетата се пържат от едната страна докато станат златисто кафяви. Внимателно се обръщат и се запържват и от другата страна.
kulinarno-joana.com Публикувана на 18 Май 2011 година

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Къде е на сметка?

реклама