вторник, 19 юли 2011 г.

Защо умират цветята

  • ВОДАТА СИ Е ДОСТА ОПАСНА
С нея трябва да се внимава.
Има едно неписано правило:по-добре да засушите едно цвете,отколкото да го преполеете.Защото шансовете му за спасяване в 1-я случай са доста по-големи.Ако сте го преполяли трябва да го пресадите,като преди това поставите корените му под чешмата ,отмиете пръстта и му направите "операция"/много внимателно трябва да отстраните загнилите корени/.
  • ПРАВИЛАТА ЗА ПОЛИВАНЕ КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ
  1. Ако го поливате отгоре,ще разберете кога да спрете,когато водата отиде в подложката.Добре е да оставите тази вода 10 минути за да може то да си я поеме обратно,и чак тогава да излеете остатъка.
  2. Поливането може да стане отдолу в подложката.
  3. Обикновенно поливането става сутрин или преди обяд.
  4. Когато цветето е изложено на директна слънчева светлина,поливането може да се извърши и вечер.
Добре е водата за поиване да е престояла едно денонощие ,преди да се е изляла в саксията
  • ВСЯКО ЦВЕТЕ ИМА РАЗЛИЧНА НУЖДА ОТ ВЛАГА
Дамите могат да проверят нуждата от влага като забият пръст във пръстта и преценят дали е достатъчно суха.За цветята които виреят при непрекъснато влажна почва е достатъчно да  се пипне отгоре пръстта.
Режимът на поливане зависи от условията в стаята/влага,светлина,температура/,затова Вие трябва да се съобразите с всичко това.
  • ЗАВИСИ И ОТ ПОЧВАТА КОЯТО СТЕ ИЗБРАЛИ за пресаждането.Обикновено скъпите и обогатени почви задържат най-дълго влагата.
Отглеждането на цветя не е особено специално умение ,но затова пък може да донесе  много радост и разтоварване от ежедневния стрес.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Къде е на сметка?

реклама