- Гъбите почистваме ,триейки ги с влажна кърпа или много мека четка
- Доматите се белят лесно ,ако ги залеем с вряла вода .Обвивката им се сваля лесно.
- Месото се пържи на силен огън ,за да образува коричка.Посоляваме го след като се изпържи-в противен случай ще стане сухо и жилаво
- Различните пресни или сухи подправки придават различен вкус на картофите :мащерката ,майоранът или свежата мента подхождат не по-малко от кима или резенето.
- Картофите пълним като правим от едната страна разрез във фоемата на кръст и внимателно го разширяваме.Слагаме плънката в образувалата се ямка.
- Лилавият лук е подходящ да се консумира суров.Тъй като вкусът му е по мек ,той е идеален за салати, и много подходящ за огретени.За да не плачем когато режем лук го поставяме известно време в студена вода преди да го режем.
Това е блог за всичко от което се интересува съвременната жена.Тук ще намерите съвети за красота,мода,етикет,кулинарни рецепти,новини и забавления.
четвъртък, 21 юли 2011 г.
Кулинарни съвети за млади домакини
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар