четвъртък, 21 юли 2011 г.

Кулинарни съвети за млади домакини

  1.  Гъбите почистваме ,триейки ги с влажна кърпа или много мека четка
  2. Доматите се белят лесно ,ако ги залеем с вряла вода .Обвивката им се сваля лесно.
  3. Месото се пържи на силен огън ,за да образува коричка.Посоляваме го след като се изпържи-в противен случай ще стане сухо и жилаво
  4. Различните пресни или сухи подправки придават различен вкус на картофите :мащерката ,майоранът или свежата мента подхождат не по-малко от кима или резенето.
  5. Картофите пълним като правим от едната страна разрез във фоемата на кръст и внимателно го разширяваме.Слагаме плънката в образувалата се ямка.
  6. Лилавият лук е подходящ да се консумира суров.Тъй като вкусът му е по мек ,той е идеален за салати, и много подходящ за огретени.За да не плачем когато режем лук  го поставяме известно време в студена вода преди да го режем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Къде е на сметка?

реклама